Připravte si čokoládovou roládu ve veganské verzi.

4
1076

potřebujete:
300 g kokosového mléka nebo husté rostlinné smetany
300 g hořké čokolády + na polevu
50 g krystalového cukru
250 g sójového jogurtu
75 g rostlinného mléka (sojové, mandlové)
1 lžičku jablečného octa
250 g hladké pšeničné mouky
125 g múčkovéhoc cukru + na poprášení
10 g prášku do pečiva
15 g holandského kakaa
špetka soli
řepkový olej
Přečtěte si: Rychlá dobrota, kterou budete milovat. Recept na lahodný a lehký koláč z pohanky

postup:
Kokosové mléko dáme odstát do chladničky, ideálně na několik hodin – aby ztuhlo a jeho pevná část se oddělila od vody. Vznikne nám smetana v přibližné velikosti 300 gramů. Rozpustíme ji v menším hrnci, dáváme si však pozor, aby nám nezačala vriať. Přidáme k ní hořkou čokoládu a krystalový cukr a mícháme, dokud nám nevznikne čokoládový krém. Následně ho necháme alespoň půlhodinu tuhnout.

Do druhé misky si zatím vlijeme bílý sójový jogurt, rostlinné mléko a jablečný ocet. Vše smícháme a postupně přidáváme hladkou mouku, moučkový cukr a nakonec i špetku soli a přibližně dvě lžíce oleje. Vznikne nám husté těsto.

Plech zatím utlumila pečícím papírem. Těsto rozetřeme po celém povrchu co nejrovnoměrněji a následně dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme přibližně 10 minut. Vrátíme se zpět k čokoládovému krému, který vyšleháme a následně umístíme na upečené těsto. To na závěr už jen srolujeme. Dobrou chuť!